Cum este posibil ca oamenii sa calatoreasca in timp

calatoriei in timpCivilizatiile antice detineau secretul calatoriei in timp? Cum este posibil ca oamenii sa calatoreasca in timp.

Cu siguranță, mulți dintre dumneavoastră cunoașteți fotografia în care apare o persoană care a fost numită călătorul temporal, dat fiind modul în care era îmbrăcat. Poza a fost realizată în anul 1941, Columbia Britanică, cea mai veche provincie a Canadei. Evenimentul la care participau populația și autoritățile era redeschiderea unui pod care, în anul 1940, fusese distrus de inundații.

Fotografiile sunt expuse la un muzeu din Columbia Britanică și ceea ce este interesant este faptul că celebrul călător temporal apare în mai multe fotografii. Localitatea unde s-au realizat pozele avea o populație redusă, fapt care făcea ca fiecare locuitor să-l cunoască pe celălalt.

În anii 60, doi ziarişti au făcut o anchetă, în speranța că vor descoperi identitatea personajului misterios. Nici unul dinte localnici nu a putut să identifice personajul. Cu certitudine, nu făcea parte din comunitatea lor. În muzeu există și alte fotografii în care straniul personaj este prezent.

Vestimentația personajului este cel puțin ciudată, pentru anul 1941. Ochelari de soare cu protecție, o bluză marcată cu litera W, un aparat de fotografiat care a apărut pe piață după zece ani, de la acest eveniment, toate aceste elemente au condus la faptul că misteriosul personaj este un călător temporal.

Nu este primul caz straniu care s-a întâmplat de-a lungul anilor. În anul 1950, în New York, un anume Rudolph Fenz moare într-un accident de mașină. Ancheta a relevat că Fenz dispăruse în anul 1876, la vârsta de 29 de ani. Asupra lui a fost găsită o scrisoare care era datată cu anul 1876, o factură prin care cumpărase un cal și 70 de dolari.

Cazul a fost clasat și rămas neelucidat. O altă întâmplare ciudată s-a petrecut în anul 1935, când Victor Godard, militar la British Air Force a survolat baza Drem. El a observat că baza era renovată, muncitorii purtau uniforme albastre, iar avioanele erau vopsite în galben.

El a povestit întâmplarea colegilor săi, care i-au spus că s-a înșelat, din cauza faptului că baza a fost abandonată. Patru ani mai târziu, în anul 1935, baza a fost renovată, avioanele vopsite în galben și muncitorii aveau salopete albastre.

O altă întâmplare la fel de stranie s-a produs în China. Arheologii au descoperit un ceas de fabricație elvețiană, într-un mormânt aparținând dinastiei Ming, secolul al XV-lea. În cei 600 de ani, mormântul nu mai fusese deschis.

Ceasul era gravat pe un inel, indica ora 10.06 și pe spate era gravat cuvântul Elveția. O altă întâmplare s-a petrecut în Spania. Un cuplu de francezi s-au cazat în una din nopți într-un hotel foarte vechi. Fascinați de construcție ei au fotografiat hotelul și după câteva zile, la întoarcerea lor în Franța, s-au hotărât să înnopteze în același hotel.

Hotelul era de negăsit, cu toate că l-au căutat ore bune. Primarul localității le-a explicat că hotelul a fost demolat acum o sută de ani. Ajunși în Franța, cei doi au constatat că din aparatul de fotografiat lipseau pozele, inclusiv negativul.

De-a lungul timpului, s-au înregistrat numeroase incidente, care ulterior s-au transformat în povești celebre, despre oameni, care într-un fel sau altul au sfidat timpul. Pornind de la aceste întâmplări bizare, s-a născut și întrebarea: dacă civilizațiile antice dețineau secretul călătoriei în timp sau este vorba de cu totul altceva?

Întâmplarea celor șapte adormiți

În timpul persecuțiilor dictate de împăratul roman Decius, undeva în jurul anului 250, o poveste fascinantă s-a petrecut. Creștinii erau în litigiu cu statul Roman și de teama ca să nu fie executați, șapte tineri s-au refugiat într-o peșteră. Ei au căzut într-un somn adânc și când s-au trezit au ieșit în orașul Efes pentru a-și cumpăra alimente.

Au fost stupefiați când au aflat că nu au dormit pentru o noapte în peștera respectivă ci pentru 200 de ani. Când împăratul Teodosie al II-lea a aflat despre incident a decretat că cei șapte au înviat din morți și nu că de fapt făcuseră un salt în timp de 200 de ani. Cei șapte au trăit o viață normală și atunci când au murit au fost îngropați în peștera respectivă, care a luat numele de peștera Celor Șapte Adormiți.

Cum este posibil ca cei șapte să fi călătorit în timp? Nimeni nu poate răspunde la această întrebare, dar dacă aruncăm o privire atentă în Biblie realizăm că de fapt asemenea povești sunt extrem de dese. Una dintre ele este cea a discipolului Abimelec, care a dispărut pentru o perioadă bună de timp.

Abimelec, smochinele și dilatarea timpului

Biblia ne spune că profetul Ieremia şi-a dictat Cartea unuia dintre discipolii săi pe nume Baruch, în anul 604 î.e.n. O parte din scrierile lui Baruch nu au găsit totuşi loc în Vechiul Testament, din cauza incompatibilităţii cu învăţătura Bisericii. Astfel, în capitolele III-IV ale acestui text cenzurat, se poate citi întâmplarea de mai jos. Ieremia, care se număra printre cei şase mari profeţi, a fost şi el, ca mulţi dintre colegii lui, un agitator politic înnăscut.

Ieremia i-a cerut îngerului o întrevedere cu Preaînaltul, şi această întrevedere i-a fost acordată. Dar în prezenţa Domnului,profetul îl imploră să-l cruţe pe tânărul lui prieten Abimelec, care mai de mult îl salvase din mlaştină. Domnul s-a arătat înţelegător şi l-a sfătuit pe Ieremia să-şi trimită prietenul „pe drumul muntelui” până la via unui anume Agrippa, unde va fi în siguranţa până când totul se va termina. A doua zi, Ieremia îl expediază pe Abimelec zicându-i: „Ia un coş şi du-te la proprietatea lui Agrippa să aduci nişte smochine. Le vei da bolnavilor şi săracilor.”

Urashima Taro și călătoria sa de peste 300 de ani

Povestea tânărului pescar Urashima Taro vine din Japonia antică. Pescarul a plecat pe mare în căutarea zeului protector Ry. Într-un final îl găsește într-un palat subacvatic.

Tânărul are senzația că a lipsit de acasă doar pentru 3 zile, dar atunci când se întoarce realizează că au trecut 300 de ani. Familia și prietenii său erau dispăruți de multă vreme, dar așa cum spune legenda, Taro a trebuit să plătească un preț suprem pentru că a putut intra în legătură cu zeul protector.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai impresionante povești în care oameni normali sfidează legile timpului. Bineînțeles că ei au fost ajutați de zei pentru a păși cu rapiditate pe linia timpului, dar cu toate acestea se poate concluziona că saltul în timp este posibilă în anumite condiții.