Craniile de cristal sunt mostenire de la o specie extraterestra

cranii-de-cristalCraniile de cristal sunt mostenire de la o specie extraterestra

Craniile de cristal sunt prelucrate din bucăți mari din cristal, de obicei din mineral de cuarț. Adesea au dimensiunile unui craniu uman, cu trăsăturile specifice, orbite, cavitate nazală și curbură craniană.

Cele mai bine realizate cranii au fălci prelucrate și mandibule detașabile. Pe lângă afirmațiile referitoare la calitățile lor paranormale, controversele legate de craniile de cristal vizează originea lor. S-a pretins că 12 dintre cele 13 care au fost descoperite, provin din situri din Mexic și America Centrală. Au sute sau chiar poate mii de ani vechime.

Unele dintre ele au fost atribuite culturii mayașe care a înflorit în sudul Mexicului și Americii Centrale în mileniul I d.Hr.

Așa cum s-a stabilit prin studierea artefactelor, a simbolurilor, nu există vreo tradiție culturală cunoscută la mayași legată de craniile de cristal sau de vreo venerare a acestora.

Există unele indicii că în civilizația aztecă, apărută mai devreme și mai la nord de cea mayașă, craniile ar fi avut o importanță simbolică. Testarea cu carbon radioactiv nu este aplicabilă cristalului.

Entuziaștii craniilor de cristal consideră că acestea au capacitatea de a trezi conștiința umană la un nivel spiritual superior . Unii afirmă că au experimentat conexiuni extrasenzoriale atunci când au privit un craniu de cristal și pretind că astfel de artefacte posedă o energie pozitivă.

Craniile din cristal de cuarț, precum și alte obiecte de cuarț, au abilitatea de a înregistra evenimente, gânduri și sentimente.

Se presupune că anticii le-au folosit pentru prezicerea viitorului, pentru a controla vremea, ca artefacte terapeutice, oracole de dobândire a înțelepciunii cosmice, receptori ai cunoașterii universale și ca instrument de obținere a cunoașterii divine.

Există o întâmplare legată de craniul expus la Muzeul Omenirii din Londra. Paznicii muzeului refuzau să stea în apropierea craniului dacă nu era acoperit susținând că acesta emite vibrații sau raze de lumină colorate sau că ar aduce moartea.

Un alt craniu descoperit într-un sit mayaș este folosit de un clar-văzător în predicțiile sale.
Cel mai celebru craniu este realizat din cristal roz și reprezintă craniul unei femei adulte. Pe suprafața craniului nu există urme de prelucrare cu obiecte metalice.

Dungile din interiorul craniului canalizează lumina de la baza acestuia spre orbite, într-o manieră similară cu tehnologia optică. Orbitele au formă concavă, care reflectă lumina în partea superioară a craniului. Se crede că prismele și tunelurile de lumină din interior ar fi motivul pentru care obiectele se văd mai mari și mai luminoase atunci când sunt ținute sub craniu.

Unele cranii își schimbă culoarea de la albicios la gri și negru. Mulți susțin că atunci când s-au aflat lângă cranii au avut viziuni, au simțit un miros sau au auzit un vuiet surd.

Se spune că aceste cranii acumulează magnetism natural și că amplifică și transmit energia. Mai mulți deținători ai acestor cranii au avut morți ciudate. Așa s-au născut numeroase legende.