Consuma seminte de dovleac, au efect antidiabetic

Consuma seminte de dovleac, au efect antidiabetic

Semintele de dovleac sunt si sursa excelenta de cupru, proteine, zinc și acestea sunt bogate în compuși din plante, cum ar fi fitosterolii și radicali liberi, antioxidant purjat. Acestea conțin, de asemenea, o cantitate mare de fibre și pot fi o gustare foarte buna pe care o poti aduce oriunde te duci.

Există nouă dintre cele mai bune beneficii pentru sănătate ale acestor semințe.
Magneziu pentru o inima sanatoasa
Magneziul este foarte benefic pentru tensiunea arterială, deci luați semințele de dovleac si puteti preveni un stop cardiac, accident vascular cerebral si atac de cord subit.

Zinc pentru sprijinul imunitar
Semintele de dovleac contin o cantitate mare de zinc, un ingredient care poate ajuta la creșterea și diviziunea celulară, de somn, starea de spirit, stimularea sistemului imunitar, regleaza insulina, etc.

Omega 3 – grăsimi pe bază de plante
Semințele sunt una dintre cele mai bune surse de omega 3 pe bază de plante. Semintele de dovleac sunt o mare sursă de ALA, deci ar trebui să le consumati în fiecare zi.

Sanatatea prostatei
Semintele sunt foarte importante pentru sănătatea bărbaților, deoarece acestea conțin o mare cantitate de zinc, care este buna pentru sanatatea prostatei si poate ajuta in tratamentul hiperplaziei benigne de prostată. Experții spun că semințele de dovleac și uleiul din semințe de dovleac poate fi extrem de important in sprijinirea sanatatii prostatei.

Efectul anti-diabetic
Unele studii au demonstrat că semințele de dovleac pot îmbunătăți reglementarea insulinei și ajuta la prevenirea complicațiilor diabetice.

Beneficii pentru femei in post-menopauza
Ele sunt bogate in fitoestrogeni naturali si pot duce la o creștere mare de colesterol bun HDL și scăderea tensiunii arteriale, dureri articulare, dureri de cap, bufeuri, etc.

Sanatatea inimii si a ficatului
Semintele de dovleac pot avea beneficii de sanatate uimitoare pentru inima si ficat, deoarece acestea sunt bogate in antioxidanti, grasimi sanatoase si fibre.

Tripofanul – somn odihnitor
Semintele sunt o sursa uimitoare de triptofan, care este un aminoacid care este transformat in serotonina in corpul tau, mai târziu transforma în melatonina (hormonul somnului). Luand seminte de dovleac cu câteva ore înainte de a merge la culcare poti avea un somn odihnitor.

Beneficii anti-inflamatorii
Semințele de dovleac au efecte anti-inflamatorii si chiar lucreaza ca un medicament anti-inflamator, care poate trata artrita, pur și simplu, fără efecte secundare.