Conectarea cu divinul se afla in noi

Conectarea cu divinul se afla in noi

În anul 1997, neurologii de la Universitatea San Diego, California, au făcut cunoscut faptul că la nivelul lobului temporal drept al creierului uman a fost descoperită o zonă care face posibilă comunicarea cu Divinul.

Această zonă face posibil să ascultăm vocea cerului.

De fapt, încă de la sfârșitul secolului al XIX-lea, anatomiștii au demonstrat faptul că emisfera dreaptă a creierului uman este capabilă de percepții extrasenzoriale și mistice, cum ar fi cele din timpul experiențelor de ieșire din trup.

Cu 40 de ani în urmă, doctorul Wilder Penfield, neurochirurg, a descoperit că stimularea electrică a unei anumite zone de pe lobul temporal drept declanșează senzații de tipul experiențelor la granițele dintre viață și moarte.

Aceeași concluzie a avut-o și doctorul Michael Persinger care a declarat că posibilitatea de a trăi această experiență este o consecință a modului în care este construit creierul uman. Acesta mai susține și că majoritatea oamenilor sunt capabili să învețe să trăiască astfel de experiențe de percepere a Divinului și să le reproducă la voință.

Un alt cercetător, doctorul Morse, a studiat timp de 15 ani copii care au trăit experiențe la granița dintre viață și moarte.

Acești copii aveau vârsta între 3 și 12 ani. La vârsta de trei ani nu se pune problema ca acești copii să fi citit despre așa ceva. Cei mai mulți dintre ei s-au transformat profund în urma acestei experiențe, au devenit capabili să simtă câmpul energetic al altor persoane, să depășească limitele materiei și timpului. Alții povestesc despre apariții ale unor persoane moarte cu care au dialogat.

Filosoful și neurologul Arthur Mandell susține că regatul cerurilor poate fi găsit în lobul temporal drept. Sub ureche se află receptorul și decodorul capacităților paranormale. Această zonă este activată în momentul unei experiențe la granița dintre viață și moarte.

Modulul divin ne transmite permanent informații. Pentru a-l auzi este însă necesar să ne eliberăm de vacarmul gândurilor și emoțiilor care fac dificilă ascultarea acestei voci interioare.

În continuare se fac cercetări pentru a pune în evidență rolul pe care această zonă o are în cazurile de vindecare spontană. Cert este că toți cei care au trăit astfel de experiențe au revenit cu un sentiment vădit de dragoste pentru viață și cu certitudinea că există și alte realități.