Combate respiratia urat mirositoare

Combate respiratia urat mirositoare

Halena sau respirația urât mirositoare poate fi provocată de diferiți factori, dar principalii sunt igiena orală precară, alimentația sau infecțiile orale. Pentru că nu poți să te speli pe dinți după fiecare masă din zi, iată cum poți combate mirosul neplăcut.

Bea mai multă apă

Apa este cel mai la îndemână remediu împotriva mirosului urât, deoarece apa va spăla toate bacteriile producătoare de miros și resturile alimentare din gură. Apa nu trebuie înghițită, ci doar clătește gura după ce ai mâncat.

Mănâncă legume

Morcovul și castravetele sunt două legume care pot combate respirația urât mirositoare. Ele necesită mai mult timp pentru mestecare, ceea ce înseamnă că va curăța toate bacteriile depuse pe gingii și dinți – ele sunt cele care cauzează în primul rând mirosul urât.

Mănâncă iaurt

Iaurtul este sursă bogată de probiotice, care sunt bacterii bune. Așadar, mănâncă o ceașcă de iaurt fără zahăr de două ori pe zi, timp de șase săptămâni, pentru a scăpa de respirația urât mirositoare.

Mestecă gumă fără zahăr

Guma de mestecat este nelipsită din geanta noastră. Ea este cel mai la îndemână remediu împotriva respirației urât mirositoare. Mestecă o gumă (fără zahăr ) după fiecare masă, pentru a preveni depunerea bacteriilor în gură.

Sucul de portocale, cafeaua și brânza sunt principalele alimente responsabile de respirația urât mirositoare?