Cele mai bune tratamente pentru a scapa de acnee

acnee tenTenul acneic este un mare factor de stres, mai ales pentru femei. Acneea este asociată cu pubertatea, dar asta nu înseamnă că un ten încărcat nu poate apărea și mai târziu. De obicei, tenul cu astfel de probleme arată dereglări hormonale, deci ar fi bine ca înainte de tratament să faci o vizită medicului endocrinolog.

Tenul suportă mult mai mult decât restul corpului, care este acoperit. Pielea feței este în permanență expusă, de aici și multele probleme legate de tenul încărcat. Din fericire, există metode a păstra fața cât mai netedă și luminoasă, dar acest lucru necesită atenție zilnică. Tenul trebuie curățat, masat și hrănit zilnic, în funcție de tipul său, cu atenție deosebită tenului acneic. Iată câteva tratamente dintre cele mai bune pentru un ten cu acnee.
Cele mai bune tratamente antiacneice – usturoiul, cel mai bun antibiotic natural combate garantat și acneea

Usturoiul, cel mai puternic antibiotic natural, este unul dintre ingredientele de bază în tratamentele antiacneice. Cea mai bună metodă este de a freca direct pe zona afectată usturoi tăiat în două. Se lasă să își facă efectul timp de 10-15 minute. Se repetă în fiecare seară sau cât mai des pe săptămână.

Cine nu suportă prea bine mirosul usturoiului, poate amesteca usturoi pisat cu ¼ linguriță de miere de flori de munte și o lingură de lapte sau zer. Se mai poate adăuga pentru aromă apă de trandafiri. Se amestecă ingredientele și se lasă să acționeze 15 minute, apoi se înlătură cu apă caldă. Laptele și mierea sunt încă din Antichitate folosite pentru îngrijirea tenului. Zerul are acțiune de calmare și acțiune curativă pentru tenul acneic.
Cele mai bune tratamente antiacneice – cidrul din oțet de mere, usucă fără probleme coșurile

Cidrul din oțet de mere este o altă soluție extrem de eficientă pentru tenul acneic. Se folosește un bețișor de ureche îmbibat în alcoolul de mere și punctat fiecare coș care nu vrea să treacă. Cel mai bine este să se procedeze seara, după o curățare strașnică a tenului și să se lase să acționeze pe tot parcursul nopții.

Combinația de zeamă de lămâie cu zer și gel de aloe vera este una dintre cele mai bune tratamente antiacneice. Aloe vera purifică și tratează problemele tenului, lămâia vine cu un plus de vitamina C, iar zerul este la fel de bun curativ pentru ten.
Cele mai bune tratamente antiacneice – argila și gazul, două ingrediente minune în lupta cu acneea

Un tratament foarte bun pentru tenul acneic este argila. Folosește argila pentru tenul gras, are efecte garantate în cel mai scurt timp. Poți aplica pasta pe coșuri direct și să lași să acționeze toată noaptea sau poți aplica masca de față de cel puțin 3 ori pe săptămână.

Uleiul din arbore de ceai este foarte eficient pentru coșuri, dar și pentru înțepăturile de insecte. Astfel, aplică cu ajutorul unui bețișor îmbibat în ulei exact pe coșurile neplăcute sau pe înțepături. Lasă să acționeze cât mai mult, roșeața de pe față va dispărea curând.

Un tratament antiacneic de pe vremea străbunicii este gazul sau petrolul, folosit exact pe zona afectată. Coșurile dispar a doua zi și tenul rămâne curat și strălucitor, mai ales dacă este hrănit cum trebuie după tratament.