Ceaiul de trandafir are numeroase beneficii

Ceaiul de trandafir are numeroase beneficii

Ceaiul de trandafir, din special Rosa Damascena (Trandafirul din Damasc) sau din specia Rose de Rescht (originar din Persia) este extraordinar de parfumat si aduce o neașteptată prospețime. Din magazinele cu profil naturist, poți cumpăra boboci de trandafiri bio, special de folosit în infuzii aromate și sănătoase.

Ceaiul se prepară din 5-6 petale pentru o ceașcă de apă fierbinte sau dintr-un boboc sau doi de trandafiri la o cană de apă fierbinte. Se lasă la infuzat 5-10 minute, se îndulcește cu miere când lichidul e mai rece.

Ajută la detoxificare

Consumul regulat și pe o perioadă înelungată de ceai de trandafir ajută la eliminarea toxinelor din organism. Ceaiul acționează la nivelul ficatului și vezicii biliare și activează mecanismele de detoxificare. Are efect diuretic și ajută la eliminarea apei în exces acumulată în țesuturi.

Te vitaminizează

Petalele de trandafiri – mai ales cele în stare proaspătă –  au o concentrație mare de vitamina C. Când sunt uscate, petalele pierd jumătate din cantitatea de vitamină C. Aceasta din urmă este vitală pentru sistemul imunitar, pentru sănătatea pielii și a oaselor, având și un excelent efect antioxidant. Ajută și la absorbția fierului.

Îți aduce polifenoli

Conținutul ridicat de antioxidanți face din trandafiri un elixir de sănătate. Petalele conțin polifenoli numiți catechine, care protejează organismul de excesul de radicali liberi, care crește riscul de cancer. Antioxidanții întârzie îmbătrânirea și sunt benefici pentru sănătatea pielii. Prin urmare, expresia „proaspătă ca un trandafir” se potrivește mai mult decât oricând.

Alină durerile menstruale

Ceaiul de trandafiri e bun și contra durerilor menstruale. Este eficace și în bolile respiratorii asociate cu răcelile de sezon.

Alungă insomnia

Infuzia parfumată are efect calmant, sedativ, alungând insomniile rebele. După o zi de muncă, nimic mai relaxant ca o ceașcă de ceai din petale roz!