Ceaiul de soc combate tusea

Ceaiul de soc combate tusea

Din florile de soc uscate prepară iarna un ceai cu puteri vindecătoare. Pulberea și uleiul obţinut din acestea te ajută să elimini toxinele, pentru că au acţiune sudorifică şi diuretică.  Îţi sunt de folos şi în stări gripale, când nu mai scapi de tuse sau de durerile reumatice.

Ceaiul de soc combate tusea

După o răceală ai rămas cu o tuse căreia nu-i mai dai de cap?

Tot infuzia de flori de soc te ajută! Încearcă acest tratament natural şi bea trei sau patru ceaiuri de soc pe zi, călduţe, nu fierbinţi, în care ai pus şi o linguriţă de miere de albine.

Socul stimulează eliminarea secreţiilor acumulate, reduce inflamaţiile respiratorii şi sporeşte imunitatea.

Infuzia de soc este cunoscută și ca una dintre cele mai bune antiinflamatoare naturale. De aceea, dacă suferi de dureri reumatice, de nevralgii, afecţiuni ginecologice, precum anexita, sau infecţii respiratorii, n-ar fi rău să adaugi la tratamentul medicamentos şi 3 infuzii zilnice făcute din 2 linguriţe de flori de soc şi o cană cu apă.

Uleiul de soc regenerează pielea uscată

Datorită efectelor calmante și emoliente, uleiul de soc este cea mai bună alegere pentru pielea îmbătrânită, uscată. Masând-o uşor şi întinzând uleiul pe piele, acesta o reface.

Pulberea de soc te scapă de gripă și răceală

De la primele semne ale unei răceli sau gripe, care îţi poate strica bucuria Sărbătorilor, ia pulbere făcută din flori de soc uscate şi măcinate!

Câte o linguriţă luată de trei ori pe zi, pe stomacul gol, reduce durerile de muşchi, usturimile din gât şi întăreşte sistemul imunitar.