Ceaiul de menta desfunda caile respiratorii

ceai_de_mentaPrintre proprietatile benefice ale ceaiului de menta se numara, de exemplu, faptul ca ajuta digestia, amelioreaza aciditatea gastrica, are efect analgezic, stimuleaza circulatia sangelui si, un lucru pe care aproape toata lumea l-a testat, desfunda caile respiratorii. Ceaiul de menta stimuleaza secretia si eliminarea bilei.

 

Proprietatile benefice ale ceaiului de menta sunt si in ceea ce priveste tratamentele cosmetice. Menta are efect antiseptic, astrigent, antioxidant si racoritor ajuta tenurile mixte, le curata, dezinfecteaza si revitalizeaza. De asemenea, s-au facut studii care arata proprietatile benefice ale ceaiului de menta sunt si pentru cei care sufera de colon iritabil si usureaza durerile abdominale. De asemenea, poate ameliora starile de diaree.
Proprietatile benefice ale ceaiului de menta sunt si in curele de slabire, pentru ca daca este baut regulat poate reduce pofta de mancare.

 

In ceea ce priveste contraindicatiile, ceaiul de menta nu trebuie consumat in cantitati mari de cei care sufera de ulcer gastric sau duodeanal, noteaza adevarul.ro. De asemenea, e bine ca ceaiul de menta sa fie baut cu masura si nu chiar in fiecare zi pentru ca ar putea produce o oarecare dependenta.

 

Printre proprietatile beneficiile ale ceaiului de menta se mai numara si faptul ca poate reduce refluxul gastroesofagian. Insa trebuie sa fiti atenti, intrucat ceaiul de menta poate relaxa prea mult sfincterul dintre esofag si stomac, acidul gastric poate sa ajunga in esofag iar acest lucru ar putea creste simptomele de arsuri stomacale. Menta e o planta racoritoare, foarte aromata, care aduce numeroase beneficii pentru organism. Se spune despre ceaiul de menta ca stimuleaza sistemul imunitar, intrucat contine vitamina B, calciu sau fosfor.
Datorita taninurilor, menta are proprietati antifermentative, de dezinfectare si spasmolitice. Aplicata locala, menta poate avea efecte antiseptice si analgezice. Ceaiul de menta poate fi de ajutor si in ingrijirea cavitatii bucale si sa previna numeroase boli. De asemenea, indeparteaza respiratia urat mirositoare.