Ceaiul de macese previne infarctul

ceai_de_maceseTraim vremuri in care ne este tot mai greu sa ne mentinem sanatosi din cauza ritmului alert in care ne petrem zilele si a stilului de hrana haotic. Nu e de mirare asadar ca bolile de inima sunt tot mai intalnite. Prevenirea infarctului se poate face insa si consumand ceai de macese.

Macesele contin cantitati insemnate de vitamina C, A, D, E, flavonoide si intregul complex de vitamine B. Contine si acizi grasi care ajuta la regenerarea pielii. Acidul retinoic continut de macese este responsabil pentru intinerirea tenului. Ajuta si la vindecarea ranilor. Macesele au un continut de vitamina C de 60 de ori mai mare decat cel continut de citrice. Sunt bogate si in bioflavonoide. Acestea au un rol important in intarirea tesuturilor si a sistemului vascular.
Inlocuieste calmantele.

Ceaiul de macese functioneaza ca un calmant în caz de insomnii, migrene, astenii nervoase si oboseala fizica cronica.

Ceaiul de macese previne infarctul

Pe langa efectele diuretice, ceaiului de maces ii mai sunt atribuite si alte insusiri care duc la ameliorarea si vindecarea unor boli extrem de grave. Astfel, avand un continut ridicat in vitamina P, preparatele din maces reusesc sa mentina buna functionare a vaselor capilare, normalizand circulatia sangelui,protejand inima. Bolile de inima pot fi prevenite cu ceai de macese. Alaturi de fructele paducelului, macesele sunt adevarate campioane în prevenirea crizelor de angina pectorala si infarct.

Calmeaza crizele de ficat

Ceaiul de maces este recomandat si in afectiunile ficatului, deoarece are proprietatea de a mari secretia de bila; intareste organismul, fiind un bun vitaminizant.
Macesele pot fi folosite în calmarea crizelor de ficat sau a colicilor biliare. De aceea, dupa o masa copioasa, o cana de ceai de macese este binevenita.

Ceai de macese – combate pietrele la rinichi

Ceaiul de macese prezinta numeroase beneficii pentru sanatate, fiind util atat in eliminarea pietrelor sau nisipului la rinichi cat si in alte numeroase afectiuni.

Principala actiune terapeutica este marirea cantitatii de urina eliminata intr-o zi, fiind un bun diureatic. Aceasta actiune este atribuita in special semintelor. Ceiul de maces nu are reactii adverse si poate fi consumat pe perioade lungi de timp. Unii specialisti sustin faptul ca fructele de maces ar fi recomandate in inflamatiile intestinale, ar combate cu suces piatra la rinichi.

Substantele nutritive din macese au rol atat in stimularea cat si in consolidarea sistemului imunitar. Ele ajuta la distrugerea rapida a bacteriilor ce pot provoca o infectie in tractul urinar. In cazuri de cistita este indicat sa se bea cel putin o cana de ceai pe zi si simptomele neplacute se vor reduce foarte repede.