Ce trebuie sa stii despre apa minerala

apa imbuteliataRecent am fost la tara unde am fost in vizita si am vazut ca e foarte diferita viata, acolo trebuie sa munceti, munca si iar munca si seara o mancare si la somn, in curte am o fantana unde apa este foarte potabila, era asa de rece incat gatul era inghetat. Dar apa asta de la oras are gust de rugina si e poluata din punct de vedere senzorial-gustativ, am facut un experiment sa vad cate pomte din oras sunt poluate, am bagat unghia in interiorul tevilor pe unde se scurge apa la pompele din barlad si am constatat ca tevile au un strat de matasea-broastei si mal deci in ziua de azi nu mai gasim apa potabila decat la izvor la tara

Vanzarea apei minerale imbuteliate, fie plata sau carbogazoasa, a luat amploare in ultima vreme si se dezvolta pe zi ce trece, pe de-o parte datorita campaniilor publicitare, pe de alta parte datorita faptului ca apa de la robinet este tot mai poluata. Iata ce trebuie sa stii despre apa minerala:

Apa trebuie ferita de inghet

Atunci cand ingheata o apa minerala (fie plata, fie carbogazoasa), lantul mineralelor se altereaza si cauzeaza precipitarea calciului. Din punct de vedere al calitatilor sale, ea ramane buna de baut, dar va deveni tulbure si inestetica.

Apa nu se lasa in soare

Ambalajele de plastic se depoziteaza la temperaturi sub 25 de grade, iar o apa desigilata, chiar daca este in pahar, nu se tine in caldura sau in soare deoarece in contact cu mediul extern isi pierde proprietatile si poate dezvolta flora microbiologica.

Apa carbogazoasa nu este recomandata copiilor sub 3 ani

Copiii sub trei ani au un organism sensibil si sistemul lor digestiv nu este complet format. Concentratia de minerale din apa carbogazoasa este mult mai mare si poate fi peste limitele admise pentru posibilitatea lor de a le procesa.

Apa nu se bea din sticla

In afara de cazurile in care va aflati pe strada sau intr-un loc fara pahare, consumul de apa direct din sticla contamineaza gura sticlei cu flora microbiologica proprie cavitatii bucale, putand cauza aparitia unui miros neplacut in cateva ore. De aceea, de multe ori, vi se pare ca apa capata miros sau gust deranjant.

Nu beti apa imbogatita cu dioxid de carbon daca depuneti efort prelungit

In timpul efortului, corpul nostru pierde apa, dar si multe saruri minerale. Cea mai rapida metoda de a le reface este prin consumul de apa minerala. Cea cu dioxid de carbon adaugat are concentratii mai mari de saruri. Sunt recomandate apele cu CO2 natural (de la sursa) deoarece acestea nu cauzeaza aciditate, rehidratand si refacand rapid organismul dupa efort.