Ce alimente duc la cresterea tensiunii

Ce alimente duc la cresterea tensiunii

Tensiunea arteriala crescuta este cunoscuta ca boala care duce cel mai repede la deces. Daca bolile cardiovasculare nu sunt tinute sub control, sanatatea iti este pusa in pericol.

 

Stiai ca retentia de sodiu este una dintre principalele cauze ale hipertensiunii arteriale? Studiile au aratat ca, daca ai tensiunea arteriala crescuta, valorile pot fi reduse printr-o alimentatie sanatoasa. Exista alimente pe care le poti manca, dar si unele pe care trebuie sa le eviti.

 

Iata care sunt alimentele care afecteaza tensiunea arteriala.

 

Bauturile carbogazoase

 

Produsele care contin sodiul ca ingredient nu sunt recomandate persoanelor cu hipertensiune arteriala. Daca bei bauturi carbozagoase, cresti riscul de a suferi de tensiune arteriala crescuta. O alternativa sanatoasa este apa plata cu suc de lamaie.

 

Sarea

 

Sarea contine sodiu, ingredient care afecteaza sanatatea inimii si arterele, lucru care duce le cresterea valorilor tensiunii arteriale. In plus, sare retine apa in organism, lucru care poate spori riscul de a suferi de pietre la rinichi. Pentru a evita aceste afectiuni si pentru a ne mentine sanatoase, este important sa fie redusa cantitatea de sare consumata.

 

Cartofii prajiti

 

Acesti cartofi sunt bogati in sodiu si grasimi, de aceea sunt considerati mancarea care creste riscul de hipertensiune arteriala. O portie medie de cartofi prajiti contine 270 mg de sodiu si 19 grame de grasimi.

 

Alcoolul

 

Excesul de alcool poate duce la cresterea valorilor tensiunii arteriale la cel mai inalt nivel. In plus, alcoolul poate afecta peretii venelor. Cei care au tensiunea arteriala ridicata, ar trebui sa evite sa mai consume alcool.

 

Carnea rosie

 

Carnea rosie este bogata in grasimi si este cunoscuta pentru faptul ca afecteaza sanatatea inimii. Este recomandat sa se evite consumul de carne rosie, mancarea de tip fast-food si uleiurile hidrogenate.

 

Zaharul

 

Acesta este un alt aliment care trebuie evitat de catre persoanele care sufera de hipertensiune arteriala. Produsele bogate in zahar pot duce la ingrasare si obezitate, iar cea din urma este una dintre cauzele care duc la dezvoltarea bolilor de inima.