Bronz sanatos

Weekendul trecut a fost primul in care atat turistii, cat si hotelierii au simtit ca a venit cu adevarat vara . In timp ce hotelierii s-au bucurat de castiguri, turistii au incercat sa profite cat mai mult de razele de soare . Cu siguranta insa, unii au intrecut masura. 

soare pe plaja nu sunt secretul unui bronz de vis. Primul pas este de fapt sa mai trecem si prin camera de hotel, cel putin la orele pranzului.

Bronzul sanatos se obtine prin expuneri repetate, mici, apoi progresiv crescute ca timp, la soarele de dimineata, eventual de seara, chiar si la o plimbare in parc„, spune medicul dermatolog Dorina Giurcaneanu.

Un al doilea pas este sa nu plecati niciodata la plaja fara a avea in geanta o crema de protectie solara. Cu cat factorul de protectie este mai mare, cu atat mai bine.

„Este util sa folosim creme de protectie solara cu factor mare, la inceput, si apoi factor mai mic, in continuare, chiar daca soarele nu arde prea tare dimineata si seara. Prin cresterea progresiva a timpului la soare , pielea trebuie hidratata inainte bine, trebuie unsa dupa expunerea la soare pentru a evita scorojirea, arsura propiu-zisa„, explica medicul.

Neglijarea acestor indicatii poate duce la mari probleme de sanatate, de la cele de scurta durata pana la cele care va pot pune viata in pericol.

Atunci cand urmeaza sa va expuneti la soare este foarte important sa consumati cat mai multe vitamine, in special cele naturale.

„Mancam destul de variat si avem la indemana destule produse care aduc vitamine suficiente pentru un organism normal, in mod special vitamina D, cea care ne protejeaza in destula masura de melanom. Aceasta se produce in organismul fiecaruia la expuneri mici la soare, nu trebuie sa ne ardem ca sa avem mai multa vitamina”, mai spune medicul dermatolog.

Daca dupa expunerea la soare observati totusi ca va inrositi si pielea incepe sa va arda trebuie neaparat sa o hidratati. Beti multa apa si folositi creme cat mai puternice.