Beneficiile lumanarilor din ceara de albine pura

lumanari_ceara_albineInca din antichitate, ceara de albine si-a gasit loc in diverse preparate terapeutice. Principalele ingrediente ale acestui produs apicol sunt acizii grasi si alcoolul cu catena lunga, ceara de albine fiind complet netoxica. Astazi, ea este intrebuintata in special in industria cosmetica, in unguente si creme, dar si in produse comerciale, cum sunt lumanarile.

Albinele produc aceasta ceara fie pentru a-si construi fagurii, fie pentru a-i repara. Ceara de albine se gaseste in culori diferite, de la alb pana la maro si rosu, in functie de varsta fagurelui sau de folosirea acestuia la dezvoltarea oualor. Un mod foarte bun de a beneficia de efectele terapeutice ale cerii de albine este aprinderea lumanarilor alcatuite din acest ingredient.

Beneficiile lumanarilor din ceara de albine pura
1. Purifica aerul
Odata aprinse, lumanarile din ceara de albine produc ioni negativi, care neutralizeaza poluantii din aer, curatandu-l. Astfel, aceste lumanari ajuta la eliminarea particulelor de praf, a mirosurilor neplacute, a sporilor de mucegai si a altor alergeni, purificand atmosfera din camera si alinand simptomele de astm si alergie. In acest mod, lumanarile protejeaza sistemul respirator al celor care inhaleaza aerul astfel purificat.

2. Induc o stare de relaxare
Mirosul natural, usor dulceag, al lumanarilor din ceara de albine poate induce o stare de relaxare, fara sa copleseasca simturile cu un parfum artificial, asa cum se intampla in cazul altor tipuri de lumanari.

3. Nu irita sistemul respirator
Lumanarile din ceara pura nu produc fum aproape deloc si absolut niciun pic de funingine. Daca ai aprins o lumanare din parafina, cu siguranta ai observat o substanta negricioasa ridicandu-se din dreptul flacarii. Aceasta este funinginea, care se depune pe pereti si pe mobilier, iritandu-ne totodata sistemul respirator. Lumanarile aprinse in zone in care se formeaza curent emana chiar si mai multa funingine.

Cum folosim lumanarile din ceara de albine
In cazul bolnavilor de astm si al persoanelor predispuse la alergii sezoniere, se recomanda arderea lumanarilor pure din ceara de albine inainte de culcare, timp de 30-60 de minute, pentru a purifica aerul din camera si a facilita un somn odihnitor. De asemenea, putem aprinde aceste lumanari la bucatarie, unde vor indeparta mirosurile emanate la gatit dar fara sa contamineze alimentele cu substante artificiale.

Arderea lumanarilor din ceara naturala este indicata inclusiv la birou, precum si in incaperile circulate, unde se pot aduna mirosuri neplacute. Nu in ultimul rand, aceste lumanari sunt sigure de folosit chiar si camera celor mici, tocmai pentru proprietatile lor de curatare a aerului, astfel incat sa protejeze plamanii delicati ai copiilor. Ai grija totusi sa nu lasi niciodata sa arda fora sa o supraveghezi.

Cum alegi cea mai buna lumanare din ceara de albine
Cand cumperi o lumanare asigura-te ca este 100% din ceara de albine, fara coloranti artificiali sau chimicale. In cazul in care producatorul adauga in ceara uleiuri esentiale pentru a varia parfumul, intreaba daca si acestea sunt 100% pure.

De asemenea, cele cu fitil din bumbac sunt cele mai potrivite, deoarece au cel mai mic continut de toxine.

Opteaza pentru lumanari de culoare galbena si evita-le pe cele albe, pentru ca ele contin adesea inalbitori chimici.