Beneficiile consumului de struguri albi – previn osteoporoza

struguri albiÎn fiecare an, toamna ne aduce pe masă un fruct medicament absolut delicios, dar și foarte sănătos, strugurele alb. Aceste fructe sunt printre cele mai valoroase, datorită mineralelor și vitaminelor pe care le conțin, precum și a antioxidanților, proteinelor și carbohidraților.

Toamna se numără bobocii, se culeg viile și oamenii se bucură din plin de roada pământului. În fiecare an, toamna ne aduce pe masă un fruct medicament absolut delicios, dar și foarte sănătos, strugurele alb. Aceste fructe sunt printre cele mai valoroase, datorită mineralelor și vitaminelor pe care le conțin, precum și a antioxidanților, proteinelor și carbohidraților.

Așadar, iată doar câteva dintre cele mai importante beneficii ale consumului de struguri albi. Aceștia trebuie consumați cu totul, coajă și sâmburi, căci și acestea au numeroase beneficii pentru organism. Semințele de strugure conțin flavonide, care au capacitatea de a scăpa organismul de radicalii liberi și agenții oxidanți periculoși, considerați cauzele principale ale îmbătrânirii și bolilor cronice degenerative, dar și cauze ale bolilor de inimă, artrite și chiar cancere.

Beneficiile consumului de struguri albi – strugurii au efecte extraordinare asupra vederii

Extrasele pe bază de semințe de struguri, ce conțin PCO (procyanidine) sunt folosite la tratamentul problemelor vasculare, inclusiv varicele, dezordinile retinei, precum retinopatia diabetică și degenerarea musculară. Iar consumul de struguri albi este foarte recomandat pentru reducerea bolilor de ochiși păstrarea vederii cât mai limpede.

Strugurii sunt surse excelente pentru copiii și adulții care suferă de anemie, pentru fumători, pentru cei ce doresc să facă o cură de dezintoxicare a organismului. Având efect depurativ, strugurii albi contribuie la eliminarea retențiilor de apă și este un bun aliat al persoanelor supraponderale ce vor să scape de kilogramele în plus.

Beneficiile consumului de struguri albi – previn osteoporoza și fragilitatea oaselor la femei

Poate unul dintre cele mai importante beneficii ale consumului de struguri albi, în special de către femei, este faptul că aceștia previn osteoporoza și fragilitatea oaselor. Borul, un mineral ce se găsește din plin în struguri, ridică semnificativ nivelul de estrogen în sânge. Estrogenul este hormonul ce previne pierderile de calciu și deteriorarea oaselor la femei. În teste, borul a făcut ca cea mai activă formă de estrogen, estradiolul, să se dubleze.

Mai mult, oamenii de știință au descoperit că femeile post-menopaotice, cu diete reduse în bor, tind să piardă mai mult calciu și magneziu. Acestea sunt încurajate să țină cure cu struguri albi pe o perioadă de o lună, să mănânce mere, pere și piersici.

Borul ce se regăsește în struguri stimulează activitatea creierului și starea de luciditate, protejând în mod spectaculos dinții împotriva deteriorării.

Beneficiile consumului de struguri albi – cataracta, sinuzita și calculii biliari, dizolvate prin consumul regulat de struguri

Ce alte beneficii ale consumului de struguri albi mai există? Zahărul din struguri este considerat un solvent organic care neutralizează depozitele de zaharuri din sânge, fiind un bun tratament pentru diabetici. Calculii biliari se dizolvă fără probleme dacă se urmează o cură de struguri de o lună. Cataracta, sinuzita și mucozitățile de pe pereții stomacului și intestinelor sunt dizolvate în dietele cu struguri albi.

Așadar, nu ezitați să consumați aceste fructe deosebite, cu numeroase beneficii asupra funcționării optime a organismului, dar și asupra menținerii vitalității și frumuseții. Există numeroase produse cosmetice pe bază de semințe de struguri și se cunoaște faptul că rănile deschise pot fi vindecate frecând cu boabe de struguri despicate.