Bea un pahar de apa inainte de masa, beneficii pentru sanatate

Bea un pahar de apa inainte de masa, beneficii pentru sanatate

Un pahar de apa baut cu aproximativ o jumatate de ora inainte de a lua una dintre mesele principale iti imbunatateste digestia si previne constipatia, dar acestea nu sunt singurele avantaje.

 

Slabesti mai usor

 

Bauta inainte de masa, apa reduce putin pofta de mancare, mai ales daca storci si putina zeama de lamaie.

 

Vei manca mai putin, alimentele se vor digera mai usor, iar substantele nutritive pe care ti le aduc acestea vor fi asimilate corect. Trebuie respectata insa o conditie: sa bei doar un pahar cu apa sau chiar jumatate, nu mai mult.

 

Ai mai multa energie

 

O buna hidratare iti asigura si energia de care ai nevoie peste zi.  Apa asigura buna functionare a organelor pana la nivel celular, deci este raspunzatoare si de nivelul tau de energie.

 

Pentru a fi asimilata bine si pentru ca organismul sa preia substantele nutritive si oxigenul pe care le aduce aceasta, apa trebuie bauta treptat, putin cate putin, nu deodata. De asemenea, nu astepta sa ti se faca sete!

 

Scapi de toxinele acumulate

 

Acoperirea necesarului zilnic de apa este necesara si pentru detoxificare. Apa este unul dintre alimentele cele mai bune pentru stimularea eliminarii toxinelor din corp.

 

Daca-ti faci un obicei din a bea un pahar cu apa si zeama de lamaie, te vei simti mai bine, vei fi ocolit de afectiuni, mai ales de cele hepatice, si vei avea o piele cu aspect mai frumos, mai elastica si tonifiata.