Basescu urmarit penal pentru santaj?

traian-basescuTraian Băsescu a ajuns, marţi, cu puţin înainte de ora 14.30, la Parchetul General pentru a da declaraţii în dosarul în care este urmărit penal pentru şantaj în formă continuată. Traian Băsescu a fost denunțat de senatoarea Gabriela Firea.

La intrarea în Parchetul General, fostul președinte nu a dorit să facă nicio declarație jurnaliștilor prezenți.

Avocatul fostului şef al statului a fost, luni, la Parchetul instanţei supreme, pentru a consulta dosarul în care Traian Băsescu are calitatea de suspect.

Traian Băsescu a fost aşteptat la Parchetul General de un grup de protestatari, care l-au întâmpinat cu huiduieli.

Fostul preşedinte a suportat situaţia cu zâmbetul pe buze şi, întrebat cum se simte în postura de a fi audiat la Parchet, a răspuns: „Este una normală în România”.

Unul dintre avocaţii lui Traian Băsescu a fost, luni, la Parchetul General pentru a studia dosarul de şantaj al fostului preşedinte. Acesta a plecat după doar 30 de minute şi a refuzat să dea declaraţii.

Traian Băsescu a fost, săptămâna trecută, la Parchetul General, unde a fost chemat în calitate de suspect în dosarul în care senatorul PSD, Gabriela Firea, l-a acuzat de şantaj.

„În cauza constituită ca urmare a plângerii formulate de către doamna Firea Gabriela, procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au dispus, prin ordonanţa din data de 11 martie 2015, efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de domnul Băsescu Traian sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj. În 18 martie 2015, Traian Băsescu s-a prezentat la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a-i fi adusă la cunoştinţă învinuirea, context în care apărătorii acestuia au solicitat un termen pentru consultarea dosarului”, se arată în comunicatul Parchetului General.