Antibiotice naturale bogate in antioxidanti

antibioticeDiferenta dintre antibioticele de sinteza si antibioticele naturale este aceea ca ultimele nu au efecte adverse si pot fi administrate atat pentru prevenirea cat si pentru tratarea infectiilor cauzate de bacterii. In plus, folosirea lor nu dezvolta acea reactie care starneste tot mai mult ingrijorare in lumea medicala: rezistenta la antibiotice.

Exista mai multe substante naturale extrem de eficiente, cu proprietati antibacteriene, antifungice si antivirale, acestea fiind capabile sa protejeze organismul uman in conditii de siguranta si care pot vindeca. Iata cateva antibiotice naturale care ar trebui sa existe in orice casa:

1. Ulei de oregano
Este unul dintre cele mai puternice antibiotice pe baza de plante si este extrem de puternic. Cercetatorii de la University Medical Center Georgetown au descoperit ca, chiar si o cantitate mica poate oferi acelasi efect ca si antibioticele conventionale.
Un alt studiu a aratat ca uleiul de oregano are proprietati antibacteriene puternice impotriva a 5 specii de bacterii periculoase, in special Escherichia.

Uleiul de oregano contine doi compusi activi – timol si caravacrol. Cel din urma poate trata si reduce infectiile bacteriene si fungice, parazitii, virusurile, inflamatile, candida si chiar tumori.

Multi experti recomanda administrarea de ulei de oregano doar 2-4 saptamani.

2. Frunze de masline
Nu pot fi folosite ca o alternativa la antibioticele de spectru larg, dar sunt sigur eficiente impotriva bacteriilor periculoase care afecteaza stomacul si impotriva MRSA – o varietate de stafilococ auriu foarte rezistent la antibiotice.

De asemenea, fruzele de maslin au proprietati antivirale si antifungice puternice.

3. Usturoiul
Este bogat in antioxidanti. Alicina este unul dintre cei mai puternici componenti din usturoi si se formeaza doar atunci cand tocati, strivit usturoi proaspat. Are proprietati antivirale si antifungice.

4. Goldenseal (Hydrastis canadensis)
Este o planta frecvent utilizata in tratamentul infectiilor membranelor mucoase, dar si al inflamatiilor. Contine alcaloizi antimicrobieni – principalul fiind berberina. Goldenseal opreste aderarea bacteriilor la tesuturi. Este considerata un antifungic puternic si antidiareic, si este eficient in tratamentul impotriva protozoarelor.

5. Tinctura de echinaceea
Aceasta are proprietati antibacteriene puternice. Este utila in infectii respiratorii, digestive si urinare. Face minuni in cazul durerii in gat.

6. Mierea Manuka
Un alt antibacterian puternic. Folositi-o pentru a vindeca ranile si a combate MRSA.

7. Propolisul
Este un antibiotic puternic, antiinflamator si antiviral. Acesta este extrem de eficient in infectiile respiratorii.

8. Argintul coloidal
Este un antibiotic uimitor. Folositi-l pentru a trata boli ale cailor respiratorii superioare, infectii ale urechii, ale sinusurilor si durerea de dinti. Argintul coloidal poate ucide peste 600 de tulpini diferite de germeni.

9. Uleiul de arbore de ceai (Tea tree)
Este un ulei esential extras din frunzele de Melaleuca alternifolia cunoscut pentru proprietatile antiseptice si antifungice, antivirale. Este util in tratarea ranilor – taieturi, arsuri, cosuri, intepaturi si muscaturi de insecte, combate ciuperca piciorului, candidoze vaginale, infectii fungice sau afectiuni ale tractului respirator (daca se foloseste un vaporizator).