Anomalii misterioase in Marea Neagra

Anomalii misterioase in Marea Neagra

Cercetătorii de la Harvard cu sprijinul NASA au realizat un studiu cu privire la existența anomaliilor magnetice din Marea Neagră. Primii care au sesizat aceste anomalii au fost doi cercetători ruși care în anul 1978, au publicat o lucrare despre depozitele feroase din interiorul mării.

Aceste depozite se realizează, de regulă, în zonele unde se produc rupturi de falii. Cunoscătorii susțin că aceste anomalii se pot manifesta și prin emisii de radiații patogene. Chinezii numesc aceste anomalii colții dragonului și nu permit construcția de case în astfel de zone, considerându-le malefice.

În Europa, există doi poli de anomalii magnetice. Unul este la granița dintre Germania și Cehia și altul, în apropiere de Odessa. Suprafața din Marea Neagră în care se manifestă astfel de anomalii are o lungime de 10 km.

Texte vechi rusești din secolul al XIII-lea descriu existența acestor anomalii care au dus la dispariția mai multor corăbii.

În mai 1944, crucișătorul Tiolkovski a dispărut la sud de Crimeea, în plină zi. La două luni după acest eveniment, cinci avioane militare rusești au avut aceeași soartă. Cei care au trecut prin zona cu anomalii susțin că se formează o ceață neagră cu sclipiri verzui, asemănătoare cu cea din Triunghiul Bermudelor.
Fenomene inexplicabile din Marea Neagră

O altă asemănare între cele două zone este apariția unui foc pe suprafața apei. Focul se formează din cauza unor acumulări de gaze care în perioada furtunilor ies la suprafață și ard. Pe fundul Mării Negre există surse de metan hidratul, descoperite din anul 1970.

Marinarii numesc apa din zonele cu anomalii ca fiind blestemată. Potrivit cărții The Soviet UFO Files, publicată în anul 1998, în arhivele marinei rusești există documente care susțin existența unor baze extraterestre în Marea Neagră.

Ofițeri de pe submarinele nucleare rusești au declarat că au fost martori la apariția unor obiecte submersibile gigant care apăreau de nicăieri și urcau cu viteze incredibile la suprafața apei.

În anii 1965 și 1978, marinarii de pe două vase au raportat că au văzut două sfere gigantice care au ieșit din apele mării și au dispărut în văzduh.

Pe parcursul anilor au existat multe dispariţii de nave şi avioane, dispariţii asemănătoare cu cele ce au avut loc, până în prezent, în Atlantic. Un alt exemplu puteţi găsi mai jos:

– 1990: un avion particular grecesc şi personalul de pe o platformă petrolieră au dispărut într-un mod straniu.
OZN-urile din Marea Neagră

Odată cu apariţia fenomenelor ciudate în această zonă, din ce în ce mai multe persoane au început să discute despre întâmplările pe care le-au avut sau nu, întâmplări stranii, greu de explicat, printre acestea se enumeră şi OZN-urile ce se tot arată în zona marii.

Această teorie a apărut încă din secolul XX, atunci când, potrivit cărţii ‘Soviet UFO Files‘ (Paul Stonehill, 1998), în arhivele secrete ale marinei ruse existau declaraţii de la diferiţi oameni ce scot în evidenţă faptul că există OZN-uri pe fundul mării. Au fost luate mai multe interviuri, iar unele dintre ele au fost date chiar de oameni ce au avut legături destul de strânse cu Marea Neagră.

Fie că vorbim despre foşti ofiţeri pe submarine sau veterani în Marina, declaraţiile sunt la fel de asemănătoare. Acestea au fost date la începutul anilor ’60 şi au făcut referire la submarine gigant, submarine ce nu au putut fi identificate nici până în momentul de faţă.

Conform declaraţiilor locotenent-comandantului Oleg Sokolov, respectivele nave aveau o viteză extrem de mare, urcând foarte rapid la suprafaţă. Acesta este şi principalul motiv pentru care au fost considerate OZN-uri.