Alimente care nu expira niciodata

miere-1Alimente care nu expira niciodata. Grija datei limita pentru consumul unui aliment e prezenta la achizitionarea fiecarui produs, dar nu toate alimentele expira.
1. Mierea
Mierea nu expira. Aceasta se poate zaharisi si isi poate modifica culoarea, insa datorita proprietatilor sale antibiotice nu se poate strica. Pentru a o face din nou sa fie intr-o stare lichida, mierea poate fi pusa intr-un castron cu apa calda.
2. Sarea

Indiferent de tipul ei, sarea nu expira niciodata. Sarea in sine este un conservant care prelungeste perioada de consum a alimentelor. Un exemplu este punerea de sare pe carne imediat dupa ce animalele sau pasarile in cauza au fost sacrificate si transate.

Totusi, trebuie tinuta departe de umezeala. Ca sa nu se umezeasca poti adauga in recipientul de depozitare boabe de orez.

 

3. Condimentele 
Condimentele nu expira nici ele niciodata. Totusi, dupa o perioada de cativa ani, isi pierd din intensitate. De aceea, trebuie tinute in recipiente bine inchise, potrivit adevarul.ro.
4. Zaharul

Zaharul nu se strica niciodata deoarece bacteriile nu se dezvolta in interiorul acestui aliment. Insa zaharul trebuie tinut intr-un recipient inchis pentru a nu permite atragerea unor insecte cum sunt furnicile.

5. Orezul 
Indiferent de tipul lui, orezul ramane proaspat. Acest aliment contine o cantitate foarte mica de apa, ceea il tine departe posibilitatea de expira (putrezire).
6. Pastele
Pastele isi pot pierde aroma daca sunt desfacute, nu tinute in punga sau un recipient potrivit si inchis. Insa acestea nu expira si pot fi folosite oricand.