Alimente care hidrateaza organismul pe timp de vara

pepeneDes întâlnită pe perioada sezonului cald, deshidratarea este periculoasă mai ales pentru copii, vârstnici sau persoanele care suferă de diabet. Astfel, pe lângă apă, este recomandat să incluzi în dieta zilnică și alimente care hidratează organismul. Iată cele mai bune alimente!

Alimente care te mențin hidratat: pepene

Pepenele conține aproximativ 92% apă, astfel că această combinație de minerale și zaharuri naturale este mai hidratantă chiar și decât apa.

Alimente care te mențin hidratat: castraveții proaspeți

Castraveții sunt formați din 96% apă, fiind o sursă perfectă de hidratare. În plus, conțin calciu, potasiu și magneziu, precum și vitamina C.

Alimente care te mențin hidratat: ananasul

Ananasul este un fruct-minune, cu multiple beneficii pentru sănătate. Conține 95% apă.

Alimente care te mențin hidratat: țelina

Tețina conține aproximativ 96% apă, iar principalele substanțe active sunt vitaminele A, B şi C, săruri minerale, colină, tirazină, acid glutamic, anhidridă sedanomică şi sedanolidă (compuşi specifici ţelinei).

Alimente care te mențin hidratat: grepfrut roșu

Pe lângă conținutul ridicat de apă, grepfrutul roșu este o sursă excelentă de antioxidanți și compuși precum resveratrol, benefic pentru sănătatea inimii.

Alimente care te mențin hidratat: ardeii

Ardeii colorați conțin 92% apă și, în același timp, sunt o sursă bogată din cei mai buni nutrienti pentru organism, cum ar fi vitamina C, tiamina, vitamina B6, betacaroten si acid folic.