Ai o respiratie urat mirositoare?

Respiratia urata poate fi o neplacuta si deranjanta. Multi dintre noi nu pot sa realizeze ca avem o respiratie rea, dar fiecare o are, din cand in cand, mai ales dimineata.

 

·     Dimineata – noaptea se opreste fluxul de saliva in timpul somnului si se reduce actiunea  de curatare, astfel bacteriile creasc, determinand respiratie urat mirositoare.

 

·     Anumite alimente – usturoi, ceapa, etc alimentele care contin mirosuri-cauzatoare de compusi intra in fluxul de sange; acestea sunt transferate in plamani, apoi sunt expirate.

 

·     Slaba igiena orala – particulele de mancare ramase in gura provoaca inmultirea bacteriilor.

 

·     Boala Periodontal (gingii) – Coloniile de bacterii si ramasite alimentare cu resedinta in inflamatia gingiilor.

 

·     Carii dentare si aparate dentare montate necorespunzator –

 

·     Gura uscata – poate fi cauzata de anumite medicamente, problemele glandei salivare, sau respiratia continua pe gura.

 

·     Produse din tutun – usuca gura, cauzand respiratie urat mirositoare.

 

·     Deshidratarea, foamea – lichidele si mestecatul alimentelor creste fluxul de saliva si astfel se spala bacteriile.

 

·     Anumite conditii medicale si boli – Diabetul, probleme de ficat si rinichi, infectia cronica a sinusurilor, bronsita, pneumonie etc.

Pastrand o inregistrare a ceea ce mancam ne  poate ajuta la identificarea cauzelor respiratiei rea.  De asemenea, revizuiti-va medicatia, sau consultati medicul stomatolog.