Ai hipertensiune pe canicula? Cum o potolim.

Ai hipertensiune pe canicula? Cum o potolim.

Canicula suprasolicita organismul, care trebuie sa faca mai multe eforturi de adaptare. Pentru mentinerea temperaturii in limite normale, se produc in corp o serie de modificari precum: cresterea pulsului, vasodilatatia si transpiratia excesiva. Acestea duc la pierderea de electroliti si, implicit, la deshidratare.
Din cauza cresterii ritmului cardiac si a scaderii tensiunii arteriale, inima este solicitata mai mult pe canicula. Iar cel mai tare sunt afectati: hipertensivii, persoanele cu cardiopatie ischemica sau cu insuficienta cardiaca.
Florile si fructe de paducel (Cra­taegus oxya­cantha) se adminis­trea­za, de 4 ori pe zi, cate o lin­gurita de pul­bere obtinuta prin macinarea plan­tei cu rasnita electrica de cafea. Pra­ful se tine sub limba vreme de cateva minute, dupa care se inghite cu apa. Un tratament dureaza 6-12 sap­tamani, dupa care se face o pauza de 14-21 de zile si apoi se reia. Paducelul este remediul ideal in tratamentul hi­pertensiunii, deoarece are o actiune blanda, gradata, stabilizeaza valo­rile tensiunii, preintampina aparitia com­plicatiilor acestei afectiuni, cum ar fi insuficienta cardiaca, ac­cidentele vas­culare cerebrale etc.