Aceste alimente nu sunt recomandate pentru inima

Aceste alimente nu sunt recomandate pentru inima

Problemele cardio-vasculare au devenit principala cauza de deces la nivel mondial, mai ales în tarile civilizate. De ce? Pentru ca sedentarismul si dieta proasta sunt cele mai importanti factori care le cauzeaza iar civilizatia, oricat ar parea de paradoxal, a venit cu activitati tot mai lenese si mancare tot mai proasta fiindca ne-am îndepartat de mancat simplu si din alimentele de baza pe care ni le-a dat Dumnezeu.

Asa se explica faptul ca auzim tot mai des de oameni tineri care au suferit infarct sau preinfarct iar, mai ales în cazul barbatilor tineri, acestea sunt fatale.
Deci, pentru a-ti mentine sanatatea inimii si a vaselor de sange, e important sa ai grija ce mananci si sa faci miscare. Iar unele alimente sunt adevarate otravuri pentru sistemul cardio-vascular

Iata un top 3:

 

1. Alimentele grase prajite
De asta este atat de nociva mancarea de tip fast food: pentru ca implica multa carne de proasta calitate, adica grasimi nesanatoase, prajire, adica încarcarea si a alimentelor altfel inofensive, gen cartofi, cu grasimi nesanatoase, dar si carbohidrati rafinati si sosuri pline de grasimi nesanatoase, gen ketchup si toata gama de sosuri la cutie sau borcan, care însotesc mereu mancarea de la fast food.
Toate ridica la cer nivelul colesterolului rau.

 

2. Produsele de patiserie si cofetarie
Sunt pline de zahar rafinat, grasimi nesanatoase si faina alba, care are încarcatura glicemica uriasa. Daca vorbiti si cu medicii, veti vedea ca va spun acelasi lucru: adevarate otravuri pentru inima si vasele de sange.

 

3. Sucurile carbogazoase
Foarte bogate în zahar rafinat, ridica nivelul de zahar din sange, care pune presiune pe peretii vaselor, crescand riscul de boli cardio-vasculare.